Контузиите в Нюкасъл Юнайтед не спират. Последният, който пострада бе Луис Майли. Контузията на младежа е в гърба и ще отсъства около 6 седмици, което поставя под въпрос участието му до края на сезона във Висшата Лига. Последният кръг от елитната дивизия на Англия е на 19 май, а до тогава има точно 7 седмици.

По време на международната пауза Майли бе в отбора на Англия до 20 години и изигра 90 минути при победата над Полша с 5:1 в петък. 17-годишният футболист обаче не участва в мача с Чехия, който се игра във вторник и завърши 3:1.

Майли се наслаждава на изключителен сезон в Нюкасъл. Дебютира в първия отбор през май, игра 26 пъти във всички турнири. През януари подписа дългосрочен договор с Нюкасъл с чувствително подобрени финансови условия. Майли е започнал 14 от последните 17 мача на Нюкасъл във Висшата лига, като Еди Хау разчита на младежа, след като загуби полузащитниците Сандро Тонали заради наказание за нерегламентирани залагания и Жоелинтон заради травма в бедрото.

След международната пауза Нюкасъл има да изиграе 10 мача във Висшата лига, като започва с гостуването на Уест Хем Юнайтед в събота.