Челси следи внимателно ситуацията около Никола Анелка в Болтън, след като нападателят заяви, че заслужава да премине в голям клуб, а не да седи в тим, който е пред изпадане от Висшата лига.

В интервю на личния сайт на футболиста, той казва, че отчаяно иска да премине в някой от грандовете в Англия, което идва като покана към „сините”, както и към двата клуба от Манчестър.

Болтън е отворен към оферти за 28-годишния нападател, но надеждите на тима за трансфер на стойност 15 милиона лири са сравнително оптимистични.

На въпрос, след катастрофалната загуба от Ливърпул с 0:4 в неделя, дали поражението се е отразило на желанието му да играе за настоящия си тим, Анелка каза: „Истина, че след такъв мач наистина се замислям за трансфер. Искрено се надявам, че някой ден усилията ми ще бъдат възнаградени и пак ще заиграя за голям клуб.”

„Много е трудно да се преживее такова поражение. След мача се прибрах в нас, седнах пред телевизора и просто не можех да мисля за нищо, главата ми беше празна”, сподели още той.

„Манчестър Сити разполага със страхотен стадион, тимът е много силен, намира се в челото на таблицата и е силно мотивиран да се класира за Шампионската лига. Челси разполага с още по-добри качества”, каза Анелка.