Отборът на ДиСи Юнайтед победи италианския гранд Милан с 3:2 в контролна среща, играна пред повече от 30 000 зрители във Вашингтон.

Домакините, които имат само четири отбелязани гола в дават мача от първенството на САЩ в МЛС, поведоха срещу с попадение на бразилския нападател Лусиано Емилио в 20-ата минута след асистенция на Крис Понтиус.

След половин час игра Понтиус удвои с глава след центриране на Сантонио Куаранта. В 62-ата минута Дани Аслъп за трети път прати топката в мрежата на червено-черните след неубедителна намеса на вратаря Кристиан Абиати.

Не особено мотивираният тим на Милан, в чийто състав личаха имената на бразилските звезди Алешандре Пато и Роналдиньо, все пак запази честта си с два бързи гола на резервата Масимо Одо. Одо намали в 70-ата минута от дузпа, а четири минути по-късно се разписа с хубав удар от дистанция.

В друга контрола в САЩ отборът на Сиатъл разби експерименталната формация на аржентинския колос Бока Хуниорс с 3:0 с голове на Роджър Ливеск, Пат Нуунън и на дебютанта Майкъл Сиймън пред над 40 000 зрители на „Куест Фийлд”.