От Италия долетяха още потвърждения, че настоящият собственик Йонхон Ли се е съгласил да продаде клуба на собственика на Монако Дмитри Риболовлев само че такава сделка изобщо няма да се състои, тъй като от понеделник властта преминава у кредитора „Елиът Мениджмънт”.

Краят на сагата, която се проточи през последните месеци, изглежда ще бъде грозен и горчив за феновете на „росонерите”. В петък Йонхон Ли не успя да спази крайния срок за поредната вноска по погасяването на огромния кредит, изтеглен за да финансира покупката на клуба през април 2017 година. До края на работната седмица китаецът трябваше да преведе 32 милиона евро с цел увеличаване основния капитал, а миналият месец също пропусна краен срок.

Така от утре азиатецът се води в просрочие и американците стартират процедура по възвръщане на активите му. Според финансовия вестник „Ил Соле 24 Оре” планът на Йонхон Ли е да сключи предварително споразумение с Риболовлев и да го представи в понеделник, за да покрие невероятните си дългове. Те включват 380 милиона евро, които трябва да бъдат погасени до края на октомври.

Ако Ли обаче бъде  обявен в просрочие, то „Елиът Мениджмънт” може да придобие оценявания на 740 милиона евро клуб само срещу 412 милиона, а после да договори нови продажба при условия по свой вкус. Американците нямат намерение да губят пари, още малко да позволят на Ли да запази миноритарен дял в Милан.

В договора за заема има клаузи, от които китаецът ще се възползва, като най-вероятно ще има юридическа битка. Това само ще задълбочи проблемите за клуба, чиято предсезонна подготовка вече стартира.

Още по темата:

Официално: Милан обжалва експулсията си от Европа

Милан представя 3 отчаяни аргумента пред КАС

Собственикът на Монако пожела Милан?