Ръководството на Милан възнамерява да представи 3 финални аргумента пред Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС), пред когото ще се опита да отмени изхвърлянето си от европейските клубни турнири.

УЕФА посече „росонерите” дни след изтеглянето на първите жребии от Шампионската лига и Лига Европа за сезон 2018/2019. Причината за изваждането им от втория по сила евротурнир бе нарушения на Финансовия феърплей.

Според „Гадзета дело спорт” клубът от „Сан Сиро” ще разчита на три опорни точки, чрез които ще се опита да убеди КАС в несправедливия размер на наложената му санкция.

Първият довод ще бъде свързан с това, че дълговете, поради които клубът е наказан, са натрупани при управлението на предишния собственик Силвио Берлускони. От Милан считат, че е несправедливо настоящето ръководство да търпи санкции заради лошата политика на своите предшественици.

На второ място „росонерите” ще представят примери, при които сходни нарушения са довели до компромисно споразумение с УЕФА – нещо, което на тях им беше отказано.

Един от основните мотиви на европейската футболна централа да накаже Милан са съмненията около настоящия собственик Йонхон Ли. Затова италианският гранд ще посочи, че е модифицирал бизнес плановете си в хода на сезона поради необходимост, а не защото китаецът не може да осигури обещаното финансиране. „Росонерите” се надяваха да бъдат в състояние да представят и нов инвеститор, ала към момента преговорите с Роко Комисо са в застой.

Голямата надежда на Милан е, че КАС ще отложи с година влизането в сила на наказанието, а това би дало време на клуба да оправи финансите си. Естествено обаче и тук се крият рискове при евентуален неуспех, тъй като „росонерите” биха могли да пропуснат участие в Шампионската лига, ако си извоюват такова през следващия сезон и санкцията на УЕФА бъде ефективно приложена тогава. Подобен удар би бил много по-сериозен предвид далеч по-високите приходи, които гарантира участието  в ШЛ.

Още по темата:

Официално: Милан обжалва експулсията от Европа

Милан търси спешно пари, предложи Сусо на Реал Мадрид

Ясно е кога се подновява битката в Серия А

Юнайтед ще граби от Милан