Мистериозния руски инвеститор, който в момента води преговори за покупката на Милан, може да се окаже не някой друг, а настоящият собственик на Монако Дмитри Риболовлев.

Според спортния журналист Лука Серафини човекът, който се конкурира с американеца Роко Комисо за „росонерите”, е добре известен на футболната общественост милиардер. Ако се потвърди, че става дума за Риболовлев, то това може да докара сериозни проблеми за Милан.

В правилата на УЕФА има специални точки, които касаят наличието два клуба с един и същ собственик. Засега не се очакват неприятности, тъй като европейската футболна централа извади „росонерите” от Лига Европа за сезон 2018/2019. Ако въпросните клубове обаче се окажат участници в един и същ турнир –бил той Лига Европа или Шампионската лига – тогава ще стане доста сложно.

Трябва да се има предвид, че към днешна дата не се знае кой точно притежава клуба, тъй като уж настоящият собственик Йонхон Ли изпусна петъчния краен срок за вноска от 32 милиона евро за увеличаване на основния капитал според договора с "Елиът Мениджмънт". Така американският хедж фонд „Елиът Мениджмънт” може да стартира процедура по поемане на контрола и по-специално – холдинговата компания в Люксембург, която се води собственик на Милан (посредством заема от 303 милиона евро).

Документално този процес може да стартира от понеделник, а ако Йонхон Ли опита да се противопостави, може да се стигне и до юридическа битка.

Още по темата:

Официално: Милан обжалва експулсията си от Европа

Милан представя 3 отчаяни аргумента пред КАС