Както можеше да се очаква и бе заявено предварително, ръководството на Милан официално обжалва изваждането си от Лига Европа пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. По-рано днес УЕФА официално обяви тежката мярка заради нарушенията на „росонерите” във връзка с Финансовия феърплей.

„Правосъдната камара към Отдела на УЕФА за клубен финансов феърплей реши да санкционира Милан за нарушаване регулациите на УЕФА относно лицензирането и Финансовия феърплей в тригодишния период между юви 2014-а и юни 2017-а с едногодишно изключване от клубните турнири на УЕФА”, гласи обявлението от страна на „росонерите”.

„След като взе под внимание споменатото решение, футболен клуб Милан инструктира правния си екип да обжалва присъдата пред КАС в Лозана и да търси преразглеждане.”

„Футболен клуб Милан напълно вярва, че КАС ще изслужа неговите аргументи и за момента се въздържа от по-нататъшни коментари, докато чака резултатите от арбитража.”

Не може да не се отбележи споменатия и твърде конкретен срок в съобщението  - от юли 2014-а до юни 2017-а. Настоящият собственик на Милан Йонхон Ли завърши сделката за закупуването едва през април 2017-а, което реално праща всички негативи към предишния патрон – бившият италиански премиер Силвио Берлускони.