През изминалия уикенд се проведоха две големи битки в една и съща вечер.

В Ню Йорк на бойната гала UFC 244 един срещу друг се изправиха Нейт Диас и Хорхе Масвидал в двубой за титлата "Най-гадно копеле", а по същото време в Лас Вегас течеше боксовата галавечер с главно събитие Канело Алварес срещу Сергей Ковальов.

Президентът на UFC, Дейна Уайт сподели, че е лудост организаторите от Gold Boy Promotions да се надпреварват за зрителски интерес с тях.

В крайна сметка от DAZN са намерили решение и са синхронизирали така нещата, че главната битка между Ковальов и Алварез да започне след като приключи главното събитие на UFC 244.

Президентът на UFC споделя, че е получил обаждане от залата MGM Grand, откъдето са го помолили да му изпрати сигнал, за да излъчат на живо по екраните над боксовия ринг срещата между Масвидал и Диас.

"Седяхме си и гледахме срещите, когато от MGM се обадиха и казаха 'Знаем, че сте преполовили подглавната си среща," сподели Уайт. "Хората полудяват тук - може ли да им покажем битката Масвидал - Диас в MGM?" 'И аз си казах 'Леле, това е лудница и става все по-откачено с всяка минута'. Разбира се, съгласихме се и го направихме", заяви Уайт. /mma.bg