ММА боецът в полусредна категория Хорхе Масвидал е големият победител от главната битка на UFC 244 и спечели неофициалния колан "Най-голям гадняр". За съжаление обаче победата дойде след като срещата между него и Нейт Диас бе прекратена заради аркадата, която боецът от Маями отвори на дясното око на Диас. 

И двамата бойци останаха изненадани от решението на медицинското лице, след като самият Диас заяви, че няма проблем да продължи срещата. 

Боецът с пуертоамерикански корени все пак бе категоричен и записа на своята сметка трите рунда, които се изиграха в срещата. 

Първи рунд 

Рундът започва с лявправ на Нейт Диас, на който Масвидал отвърна с коляно и притисна съперника си в решетката. Масвидал повали съперника си и записа нокдаун. На земята Масвидал пробва да довърши своя съперник със серия от удари, с която се отвори аркада на дясното око на Диас. Той се задържа дълго на земята, опитвайки се да се защитава с крака, а Масвидал непрекъснато търсеше тялото му и записа серия от крошета. 

След като се изправи, Нейт Диас опря до мрежата съперника си, но Масвидал успешно обърна и регистрира коляно. Последният удар бе на сметката на Нейт Диас, който записа ляво дясно кроше в главата на Масвидал. 

Втори рунд

Нейт Диас скъси дистанцията в началото на рунда и Хорхе Масвидал регистрира дясно кроше. Диас опита лоукик, но безуспешно. Двамата си размениха мощни удари. Масвидал на два пъти регистрира изключително тежък десен прав в главата на Диас и лоукик, който доведе до ново падане на земята на Диас. Последва размяна на леви крошета, след което влязоха в клинч до мрежата. 

Хорхе Масвидал записа атакуващи комбинации в тялото на Диас. Боецът от Маями регистрира десен прав и коляно в целта, след които притисна съперника си в мрежата. Масвидал направи хвърляне и след няколко леки удара опита да направи прехвърляне, но не успя. Диас хвана крака на Масвидал и извърши впечатляващо превъртане, но Масвидал се справи със ситуацията. 

Трети рунд 

Нейт Диас вкара ляво кроше, а Масвидал отвърна с десен прав и сериозно дясно кроше. Нейт записа три удара в главата на боецът от Маями. Двамата влязоха в клинч до мрежата, а след това размениха по няколко десни крошета. Дясното око на Нейт Диас бе почти изцяло затворено и затрудни играта му. 

Масвидал реагира уверено и притисна съперника си до мрежата, където Диас направи опит за тейкдаун. На земята Масвидал започна да налага Диас, който всячески опитваше да реализира триъгълник, но не успя. 

Четвърти рунд 

Преди началото на четвърти рунд докторът прегледа аркадата на окото на Нейт Диас и въпреки че Диас поиска да продължи, медицинското лице бе категорично и прекрати двубоя. 

Въпреки че това е трета поредна победа за Масвидал, боецът не се зарадва на успеха и заяви, че се надява да има реванш между него и Диас..