Мексиканският боксьор Саул Алварес - Канело пренаписа историята на бляскавата си кариера и стана световен шампион в четвърта различна категория, след като нокаутира в 11-ия рунд руската машина в полутежка категория Сергей Ковальов.

Така Канело завоюва и титлата на WBO и се превърна в един от основните играчи при 81-килограмовите, независимо че тази дивизия не е обичайната средна категория, в която се подвизава мексиканеца.

Канело пое сериозен риск с предизвикването на досегашния първенец Ковальов, който през август месец защити пояса си, спечелвайки оспорвана битка с Антъни Ярд. 

Алварес обаче се оказа прекалено голямо препятствие за руснака, който бе сразен с двойна комбинация от ляво кроше и десен прав. Гардът на Ковальов не можа да го предпази и съперникът му нанесе решителния десен прав, за да го прати моментално в нокаут. Реферът на ринга веднага маркира края на битката в Лас Вегас, без да стартира отброяване.

Самият двубой до този момент бе сравнително равностоен, като началните рундове дори бяха в полза на Ковальов, който разчиташе предимно на водещия си ляв прав.

Канело обаче бе този, който опитваше повече леви крошета и удари с дясната си ръка, а в 9-и рунд повиши темпото и реализира повече удари.

В момента на нокаута двама от съдиите бяха записали 96-94 в полза на мексиканеца, а третият - 95-95.

Това е 36-и нокаут за мексиканеца от общо 53 победи. Канело има две равенства и едно-единствено поражение - от Флойд Мейуедър