44-годишният бивш ММА боец Диего Брага е бил убит в Бразилия. Смъртта му беше официално потвърдена вчера от полицейски служители. Според официалната версия инцидентът е станал, след като мотоциклетът на Брага е бил откраднат.

Свидетели твърдят, че бившият боец е отишъл във фавелите, за да търси изчезналия мотор, но е бил убит от членове на престъпната организация Comando Vermelho - те са помислили, че Брага е от конкурентна група.

Брага се е състезавал в ММА от 2003 до 2019 г. Пресича пътищата си в клетката с бъдещия шампион на UFC Чарлз Оливейра (загуба с TKO 1).

След края на кариерата си работи като треньор, като ръководи отбора Tropa Thai в Рио де Жанейро, Бразилия. Работи с деца от фавелите и също така тренира сина си Габриел Брага (същият, който загуби на финала на сезона на PFL през 2023 г.).

За известно време Брага тренира легендата на ММА Андерсън Силва. За последен път се е бил в шоуто Future FC 7. Интересно е, че и бащата, и синът се състезават в рамките на картата - Диего печели по точки, а Габриел нокаутира своя съперник.