Професионалната лига на бойците PFL е на път да стартира нов европейски сезон в ММА боевете, като победителят ще спечели целия награден фонд - зашеметителните 1 млн. долара. Сезонът ще е във формата на турнир, като всеки състезател ще има 2 редовни боя, в които ще се печелят точки по метода на победата. След това ще стартират плейофи.

Първите четири от всяка категория отиват на полуфиналите, където победителите ще се срещнат в спор за наградата от 1 млн. долара. Следващата година за първи път в историята на PFL надпреварата ще се състои в Европа, пише вестник „Сън“.

Победителите ще си осигурят и пълен договор с PFL. Тази година полуфиналите ще се проведат в рамките на 3 седмици през август. Битките започват в Ню Йорк на 5-и, но след това се местят в Кардиф и в Лондон следващите два уикенда. Във всичките тези вечери осем бойци в четири различни мача ще играят за класиране в европейската лига през 2023 г.

„Щастлив съм да обявя, че PFL започва надпревара в Европа през 2023 г., за да разшири още повече ММА спорта и да продължи експанзията на PFL в Европа“, обяви Пийт Мъри, изпълнителен директор на PFL.