В главното събитие на UFC 294 в събота в Абу Даби, Обединени арабски емирства, австралийският шампион в категория перо Алекс Волкановски (26-2) ще се опита да отнеме пояса от руснака Ислам Махачев (24-1). Това е реванш между двамата, след като Волкановски загуби по точки през февруари.

Австралиецът смята, че в „първата битка съм показал твърде много уважение. Той го заслужава, няма спор. Но заради това се сдържах малко в началото на битката. Този път ще бъде различно. Не мога да си позволя отново да покажа същото количество уважение. Трябва да изляза на арената с една единствена цел - да довърша противника си. Това не означава, че не съм достатъчно добър за пет рунда. Но защо изобщо да се занимавам с това? По-добре е да изляза с цел да направя голямо изявление. Да направя нещо специално за наследството. Нещо, за което ще се говори дълго време“.

Волкановски е уверен, че Махачев ще направи същото. „Гарантирам, че той ще се опита да наложи своя стил отново. Особено защото този път искам да пусна веднага и юмруците си, и коленете си, и краката си. Мисля, че той веднага ще разбере, че най-добрата му идея е да се опита да ме изтощи с борба, да ме забави, да ме изтегли в по-късните рундове. Искам да кажа, че той ще запомни, че не съм имал пълна подготовка за този двубой. Ако ролите бяха разменени, Махачев нямаше да приеме този бой. Но има един проблем. Аз няма да се уморя. Няма да се забавя. Идеалният сценарий? Нокаут. Ранен нокаут...“