През октомври в Рияд, Саудитска Арабия, безспорния шампион в тежка категория Олександър Усик (22-0, 14 нокаута) ще се срещне с Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута) в директен реванш. За разлика от първия двубой, който се проведе през уикенда и завърши с победа на украинеца, във втория двубой няма да бъдат заложени всички четири пояса.

Факт е, че задължителният претендент на IBF Филип Хъргович (17-0, 14 КО) от Хърватия отдавна чака своя шанс за титла. Организацията даде зелена светлина за двубоя между Фюри и Усик, но с условието, че победителят ще се откаже от титлата или ще се изправи срещу Хъргович. Предвид наличието на клауза за реванш беше решено, че победителят автоматично ще се откаже от пояса, който ще бъде разигран още на 1 юни в двубой между хърватина и британеца Даниел Дюбоа (20-2, 19 КО).

Феновете, боксовите наблюдатели и суперинвеститорът Турки Ал-Шейх не са доволни от решението на IBF. Възможно е това да е причината президентът на организацията Дарил Пийпълс да намекне преди дни, че Усик има право да поиска отлагане.

В интервю за WBN промоутърът на Усик Александър Красюк (K2 Promotions) заяви, че със сигурност ще се възползват от правото си: "Разбира се, че ще поискаме от IBF отлагане. Не е изключено да ни се наложи да преговаряме не само с IBF. А и не е изключено, че в този случай ще може да се откупят и други боксьори, защото за титлата се спрягат Дюбоа, Хъргович и дори британската звезда Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута) - през септември в Лондон (Англия) той трябва да се срещне с новия притежател на пояса“.