Бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану от Камерун (17-3) се завръща в ММА. Днес официално беше обявен турнирът PFL Super Fights: Battle of the Giants, който ще се проведе на 19 октомври. Въпреки че мястото на провеждане ще бъде обявено по-късно, вече са известни двете основни битки.

След две професионални боксови битки Нгану ще се изправи срещу победителя от сезон 2023 на PFL, бразилеца Ренан Ферейра (13-3). Преди това бразилската легенда на женския ММА, бивша шампионка на UFC и настояща шампионка на Bellator в категория до 72 кг, Кристиана "Киборга" Жустино (27-2) ще се изправи срещу победителката от сезоните на PFL 2022 и 2023 в лека и муха категория, сънародничката ѝ Лариса Пачеко (23-4).

Нгану не се е състезавал в смесени бойни изкуства от януари 2022 г., когато победи Сирил Ган. След това той си взе дълга почивка поради контузия, прекъсна отношенията си с UFC и се би на боксовия ринг с британските звезди Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, като загуби съответно по точки (спорно) и с нокаут (тежко).

По пътя си към шампионската титла през 2023 г. Ферейра нокаутира Матеус Шефел, Морис Грийн и Денис Голцов, а в началото на 2024 г. не остави шанс на шампиона на Белатор Райън Бейдер. Нещо повече, единствено Голцов успя да се задържи до втория рунд.

Обърнете внимание, че след загубата от Аманда Нунеш през 2018 г., Жустино е в серия от 7 мача без загуба. Но серията на Пачеко все още е впечатляваща и вече включва 10 двубоя след загубата ѝ от Кайла Харисън през 2019 г.