Дeйна Уайт каза своето мнение за предстоящия двубой на Франсис Нгану с Тайсън Фюри. Бившият шампион на UFC в тежка категория финализира доходоносна кросоувър битка с Циганския цар миналия месец - шест месеца след напускането му на промоцията. Нгану, който никога не се е боксирал професионално, ще опита да стане първият мъж, победил краля на WBC в тежка категория Фюри.

Върховният лидер на UFC Уайт беше един от най-шумните критици на потенциалния сблъсък на Фюри срещу Нгану след импровизирания им двубой на Уембли миналия май. Но той изглежда е щастлив, че бившият крал на промоцията в тежка категория е осигурил най-голямата заплата в кариерата си.

По време на пресконференцията след битката UFC 293 той каза по адрес на Нгану: „Браво за него.“ Уайт взриви битката, след като двамата се изправиха един срещу друг по ESPN - партньорите за излъчване на UFC - миналия май.

Той каза на Пат Макафий Шоу: „Не обичам кросоувър битките. Не ги обичам. Защото са глупави, по дяволите, загуба на време, енергия и пари. … Глупаво е, но го разбирам. Боксът е огромно предимство за Тайсън Фюри. Нгану току-що се бори със Сирил Гейн. Ако знаете нещо за битките, това е глупав разговор."

Седемгодишният престой на Нгану в UFC приключи през декември, след като той не успя да се договори за нов договор с промоцията. Оттогава камерунският боец подписа изгоден договор с Професионалната бойна лига, която му позволява да участва в кросоувър сблъсъка си с Фюри.

54-годишният Уайт остана шокиран от договора на Нгану с бързо нарастващата промоция. Той каза: „Въз основа на това, което знам за сделката, което не е много, няма смисъл за мен. Ще платиш на човек да не се бие една година, а вече са минали 14 месеца. Той се е бил три пъти през последните три години. Просто не е това, което правим тук. Не е това, което правим. И в деня, в който го освободихме, знаех точно какво ще се случи“.

„Франсис не иска да поема рискове, не иска да поема никакви рискове и той очевидно не искаше да рискува с Джон Джоунс – и след като видяхме какво се случи със Сирил Ган, не го обвинявам. Мисля, че резултатът щеше да е абсолютно същият и съм сигурен, че повечето от вас мислят така, сигурен съм, че Франсис също.“