На 17-ти ноември в София ще се проведе историческото първо състезание на най-голямата световна организация по бокс с голи ръце BKFC. Домакин ще бъде Арена София (бившата Арена Армеец), а организаторите официално пуснаха списъка с двубои и той изглежда зашеметяващо.

Смело може да се заяви, че това е една от най-силните файткарти правени някога на бойна галавечер в България. Комбинирайки и атрактивния правилник, това събитие се очертава да обърне представите за адреналин.

Грабни ваучер за голямото събитие в Grabo.bg

За момента планираните срещи са 12, като главната е между световният шампион по бойно самбо и ММА Росен Димитров и многократният шампион по жиу-жицу и ММА боец Тодор Желязков. Росен Димитров е и действащ президент на Българската федерация по самбо - това е абсолютен прецедент, в който президент на федерация ще участва в двубой и то по такъв правилник.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MMA Bulgaria (@mma.bg)

В подглавната среща един от топ ММА бойците на България, Георги Валентинов ще се изправи срещу словенският ММА боец Боян "Zelva" Коседнар.

Уникалното е, че всяка една от битките в основната файткарта заслужава да бъде главно събитие.

Владислав Кънчев, който е един от най-атрактивните ММА бойци на България, бивш шампион на сръбската престижна верига SBC и настоящ боец в Oktagon MMA, ще вкара тежките си ръце в действие срещу "Австралийския кошмар" Вилхелм От.

Шампионът на MAX FIGHT и участник в Dana White Contenders Show, Калоян Колев ще излезе срещу Амер "The Machete" Абдулнаби от Либия.

Още един шампин на MAX FIGHT и боец от Cage Warriors, Мариян Димитров ще се изправи срещу опасния Йедрей Дурски от Полша, който вече има опит в битките с голи ръце.

Един от ветераните на бойните спортове у нас Веселин Иванов - Лудия, който е и световен шампион по бойно самбо, ще се върне на ринга за тежка битка с голи ръце срещу опасния италианец Марко "Barracuda" Гюстарини, който в момента е в серия то 3 поредни победи в ММА.

Освен тях в останалите битки има доказани състезатели и шампиони по самбо, ММА и бокса, за които очаквайте публикации поотделно с повече информация.

BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship) е водеща организация за бойни спортове, известна със своите вълнуващи боксови мачове с голи ръце. Като водеща платформа за тази интензивна и автентична форма на бой, BKFC привлича най-добрите бойци от различни области на бойните изкуства. BKFC осигурява адреналиново изживяване както за бойците, така и за феновете в цял свят. За Европа официален представител на организацията е Любомир Геджев.

На историческото събитието ще присъства и основателят и президент на BKFC, Дейвид Фелдман, както и пълния екип на организацията, която провежда битките си в уникален кръгъл ринг.

Последвайте събитието във Facebook за повече информация и изненади преди BKFC Bulgaria на 17-ти ноември.

mma.bg