Бойци в смесените бойни изкуства, участвали в галавечерта на UFC 249 в Джаксънвил, Флорида в събота, може да не получат обещаните им пари, ако си позволят да критикуват организаторите, че не са взела нужните мерки или не са отменили събитието заради пандемията с COVID-19, съобщава Ройтерс.
 
Участниците са били накарани да подпишат документ от 8 страници, който им забранява да критикуват действията на организаторите относно сигурността им.
От споразумението не става ясно дали състезателите биха губили само част от сумата или цялата, предвидена за участието им, като към всеки подобен случай ще се подхожда индивидуално.
 
"Ако състезател каже нещо, което е точно така, както е, няма да има проблем. Но ако заяви нещо, което не отговаря на истината - например, че не сме тествали участиците за COVID-19, тогава това е нещо съвсем различно", заявил президентът на UFC Дейна Уайт.
 
В четвъртък един от бойците в тежка категория - Грег Харди, каза на пресконференция, че е ужасен от коронавируса, тъй като страда от астма по рождение. Въпреки това той взе участие в UFC 249 и постигна победа над Йорган де Кастро. Мачът в средна категория между Роналдо Соуса и Юрая Хол обаче бе отменен, тъй като се оказа, че Соуса е дал положителна проба за COVID-19 при пристигането си във Флорида.