Джъстин Гейджи постигна най-впечатляващата победа в кариерата си, като прекрати рекордната серия от 12 победи на Тони Фъргюсън в лека категория и заслужено вдигна временната титла. Най-свирепият нокаутьор в дивизията вече е първи на опашката за битка с шампиона Хабиб Нурмагомедов, след като се обсипа със слава в главното събитие на дългоочакваната галавечер UFC 249.
 
Тони Фъргюсън бе считан от мнозина за човека, който ще сложи край на властването на Хабиб, но се предаде пред мощните юмруци и комбинации на Гейджи.  

Двамата започнаха с размени на лоукикове.  Фъргюсън нямаше успеваемост с ударите към главата на опонента си, но имаше такава с кикове, докато Гейджи няколко пъти го намери с десни прави. 

Вторият рунд започна с ожесточени размени в стойка, като отново изглеждаше сякаш Гейджи има повече успеваемост. Бързината на ръцете му печелеше размените и дори разкървави леко носа на Караконджула. Лявата вежда на Фъргюсън бе разкървавена, а дясното му око започна да се подува сериозно след поредното мощно ляво кроше на Гейджи. Лицето на Фъргюсън вече бе цялото в кръв, но той така и не преставаше да се движи напред. 


Гейджи продължаваше да цели опонента си с юмруци, а Фъргюсън трябваше да започне да мисли за промяна на стратегията. Страхотен лоукик препъна Фъргюсън, но той отказваше да падне на земята. И в тази част множеството от ожесточените размени бяха спечелени от Гейджи, който изглеждаше на максимум пет минути от временната титла в лека категория.

Той обаче не се впускаше в необуздани атаки в търсене на нокаут. Нови два леви прави попаднаха в целта и Фъргюсън реши, че му стига толкова, а реферът Хърб Дийн - също. Той поклати глава и прие поражението си, но след това първоначално отказа да поздрави победителя. В крайна сметка двамата се прегърнаха и Караконджула призна превъзходството на Гейджи.​