Легендарният Джордж Сен Пиер коментира решението на Хабиб Нурмагомедов да се оттегли от ММА. В последните две години слуховете за битка между тях не спираха и "Rush" беше готов да го направи. "The Eagle" мечтаеше за битка със Сен Пиер, но неочакваната смърт на неговия баща обърка плановете. Абдулманап Нурмагомедов почина през юли тази година.

Хабиб остана непобеден шампион в лека категория, след като надви Джъстин Гейджи във втория рунд. Това бе 29-а поредна победа за него и след нея той обяви, че се оттегля от ММА.

"Мислех си, че битката ни ще се случи заради медиите и някои неща, които чух от хората. Тя обаче няма да се случи и аз съм си добре така. Всички медии говореха, че той иска 30-0 в ММА, но все пак той направи своя избор. Хабиб остави невероятно наследство, което е сред най-добрите и вероятно най-добро. Може би щях да поискам да остане в ММА, но заради обстоятелствата няма да посмея", заяви Сен Пиер.

"Не съм на негово място, той минава през тежък момент след смъртта на баща му. Има нужда от време, за да оплаче баща си. Уважавам го много, някои неща са отвъд спорта и идва човещината. Пожелавам всичко най-хубаво на него и семейството му. Не искам да кажа нещо, от което да излязат спекулации, че ще има битка между нас. Не искам да пишат, че ще се бием. Това е неуважително към него и всичко, което му се случи. Искам той да се прибере при семейстовото си и да се успокои. Сега не трябва да мисли за битки, а просто да почива и да се наслаждава.

"Страхотна кариера и перфектно наследство. Всички врати са отворени за него. Той се оттегли на върха, може да прави каквото си иска. Възможностите са безброй. Може да отвори зала, да се снима във филми. Много бойци не знаят кога да спрат и акциите им падат. Това им затваря доста врати, когато се оттеглят. Сега обаче Хабиб има избор. Винаги съм тъжен, когато видя шампион да се бие прекалено много. Хабиб обаче взе невероятно решение", допълни легендата. 

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.