Джесика Андраде разкри, че повреда в облеклото й е изиграла ключова роля за загубата от Ерин Бланчфилд в последната бойна вечер на UFC в Лас Вегас. Бившата шампионка Андраде се изправи срещу изгряващата звезда Бланчфийлд в категория сламка, като бразилката отчаяно искаше да възроди надеждите си отново да си върне титлата.

Въпреки това, 31-годишната състезателка се оказа в сериозни проблеми още в началото и загуби със събмишън във втори рунд. Причината обаче според нея е, защото гърдата й се е изплъзнала от сутиена, докато Бланчфийлд се опитваше да я задуши.

„Това не е извинение, но когато тя опита да ме свали, загубих фокус“, каза Андраде пред AG Fight. „Защото, когато ме хвана, тя пъхна рамото си точно под горнището ми и гърдите ми се изплъзнаха напълно. Загубих фокус и забравих да контрирам“.

„Всичко, за което можех да мисля, беше гърдите ми. Когато използвах ръката си, за да върна гърдите си в горната част, тогава тя успя да ме свали. Всичко това обаче е част от играта. Не е извинение. Тя наистина имаше страхотен план.

„Не беше нарочно. Трябва да сме готови за всичко. Трябваше да съм готова да оставя гърдата си навън, ако се изплъзне. Беше показвано на толкова много места преди. Дори не трябваше да се тревожа за това“, допълни бразилката.