Изгряващата звезда на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория Франсис Нгану може и да мечтае за титлата на организацията в тежка категория, но в главата на французина има едно име, което особено много привлича неговото внимание - Брок Леснър.

"Винаги съм искал да видя битка между мен и Брок Леснар. Двама огромни мъже. Бих се съгласил на такава битка. Бих бил много развълнуван за такава битка, ако бях фен. Бих искал да видя тази битка", заяви Нгану.

31-годишният Нгану нокаутира Алистър Овърийм в първия рунд на битката им през изминалия уикенд в UFC 218. След тази победа Нгану е сигурен, че ще се бие за титлата срещу шампиона Стипе Миочич и това със сигурност e неговият основен фокус. Но като фен на ММА той е и силно заинтригуван от възможност да се изправи срещу Леснар.

И както можете да очаквате, Нгану смята, че ще се справи доста добре срещу "Звяра".

"Той е голям. Огромен, ако искате. Но той не е по-силен от мен. Аз съм доста по-силен от него. Аз съм най-добрият нокаутьор в тежка категория. Аз също съм доста талантливо момче и ще се справя с лекота с него", заяви Нгану.

Битка с Леснар, 40-годишен, изглежда доста трудна за уреждане на този етап. Леснар към момента е извън света на смесените бойни изкуства, а и е със спрени състезателни права, след като даде положителен допинг тест след битката му с Марк Хънт в UFC 200 през юли 2016-та година.

За сега Нгану ще трябва да запази вниманието си върху Миочич и той заяви, че иска тази битка възможно най-бързо. Президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че битката може да бъде уредена още за UFC 220, което ще се проведе на 20-ти януари в Бостън.