Алистър Овърийм успокои феновете си сред любителите на смесените бойни изкуства, че е напълно здрав след поражението си от французина Франсис Нгану.

Макар и един от най-опитните бойци на Ultimate Fighting Championship (UFC), Овърийм (43-16) претърпя една от най-бруталните загуби в своята кариера в събота вечер в UFC 218.

Новият звяр в тежка категория Франсис Нгану извади Овърийм от сметките за титлата в тежка категория доста бързо. След като в началото на битката той предимно избягваше атаките на Овърдийм, Нгану отприщи масивен ляв ъперкът, който изпрати на земята в безсъзнание бившия шампион на Strikeforce и K-1. Овърийм остана неподвижен на земята няколко минути. Той беше на платното повече време, отколкото бе нужно, за да стигне до там.

Овърийм все пак реагира бързо след загубата си и няколко часа след битката се включи в социалните мрежи, за да увери своите фенове, че е добре и няма никакви по-сериозни травми. В съобщението му също така личи, че Овърийм няма намерение да слага край на своята кариера, въпреки бруталната загуба с нокаут.

"Нямам никакви травми и съм напълно здрав. За съжаление днес загубих. Поздравления за Франсис Нгану. Бях хванат с ъперкът от ада, един от неговите специалитети, за който знаехме, че е много опасен. Сега ще си почина малко преди да се върна обрано на чертожната дъска", се казва в публикацията на Овърийм.

Докато Овърийм се насочва обратно към чертожната дъска, се очаква Нгану да предизвика шампиона на UFC в тежка категория Стипе Миочич в блиизко бъдеще.