Две от бразилските звезди на ММА и UFC обявиха края на кариерите си след загуби на UFC 283 снощи. Бившият шампион в полутежка категория Гловър Тешейра е по-популярният от двамата. Той обяви, че повече няма да се бие след поражение от Джамал Хил, който стана шампион в полутежка категория. Маурисио Руа също приключи със спорта, както предварително бе обявил. И той загуби своя мач – срещу Игор Потиерия.

„Правя го за мое добро. Трудно е за собственото ми здраве. Не мога да поддържам това темпо повече. Ще съсредоточа енергията си върху подготовката на Алекс Перейра. Той ще запази колана си за известно време, след което ще се изкачи до полутежка категория,” каза Тейшейра пред тълпата в Jeunesse Arena в Рио де Жанейро, Бразилия.

„За мен е чест да сваля ръкавиците в същата вечер като Шогун (Маурисио Пия)“, продължи Тейшейра. „Просто вече не се справям.“

43-годишният Тейшейра направи своя професионален дебют в смесените бойни изкуства през 2002 г. Той приключва кариерата си с 33 победи и 9 загуби. Бразилецът има най-много завършвания и победи със събмишън в историята на полутежка категория в UFC – 10. Той спечели титлата с победа над Ян Блашович през 2021 г.

Преди него в двубоите от UFC 283 друг легендарен бразилец също сложи край на кариерата си. Маурисио Пия – Шогун, също загуби. Той отсътъпи на Игор Потиерия и както бе обявил предварително, приключи със спорта.