Доналд Тръмп беше най-популярният човек на UFC 287. Бившият американски президент получи най-шумните аплодисменти за вечерта, когато влезе в Kaseya Center в Маями, докато на заден план свиреше „American Badass“ на Кид Рок.

Тръмп, който наскоро беше обвинен в 34 престъпления, свързани с прикриване на пари, зае мястото си в клетката до президента на UFC Дейна Уайт и боксовата легенда Майк Тайсън, за да гледа безспорно най-добрата карта на ММА за 2023 г. досега.

Хорхе Масвидал, известен фен на 45-ия президент на САЩ, претърпя поражение с единодушно съдийско решение от дългогодишния съперник в полусредна категория Гилбърт Бърнс в едно от двете главни събития на UFC 287. В другото Израел Адесаня нокаутира Алекс Перейра и си върна титлата в средна категория.

Загубата на Масвидал беше негова четвърта поред и го накара да се оттегли от ММА. Въпреки това, по време на речта си след края, Масвидал реши да отдели момент, за да извика Тръмп и да го нарече „най-великият президент“ на всички времена.

Той каза: „Искам да кажа, най-великият президент в историята на света седи точно там. Обичам този човек! Имаме и най-великия губернатор (Рон Де Сантис) на всички времена тук във Флорида. Нека запазим Флорида свободна, червен щат, и нека да разберете кой е извън властта и да го заменим.“

Масвидал трябваше да крещи над оглушителните възгласи на публиката, тъй като те реагираха бурно на споменаването на Тръмп по време на второ поредно събитие на UFC. Миналия месец Колби Ковингтън взе участие като резервен боец за трилогията на Лиън Едуардс в UFC 286 с Камару Усман в O2 Arena в Лондон. Хаоса обясни, че е трябвало да намали значително теглото си за един ден, след като е получил късно предизвестие, за да участва в последното събитие на промоцията в Обединеното кралство. 35-годишният мъж твърди, че обикновено не му се налага да губи толкова много тегло, но бил извън форма след скорошно парти с Тръмп.