Дейна Уайт нападна сериозно бокса. Президентът на най-популярната ММА организация – UFC, заяви че боксовите вечери са пълен боклук. Изказването му е леко изненадващо, защото преди време Уайт призна, че е фен на бокса и дори обмисля да създаде своя боксова лига.

Но явно нещата са се променили, защото Уайт обяви, че е разочарован от индустрията на бокса. Той даде интервю, в което нанесе тежки удари върху целия боксов бизнес и промоутърите на играта.

„Ние сме различни от бокса. Организираме битки, които всеки иска да види. Днес боксовите събития са абсолютен боклук. При нас имаме напълно уникално спортно изживяване. Едно време в бокса имаше причина да провеждат събития само в Атлантик Сити, Медисън Скуеър Гардън, Лос Анджелис или Вегас. Там имаше пари. За създаване на марка обаче никога не е ставало дума“.

„Ставаше въпрос за получаване на възможно най-много пари. Продаваме емоции цяла нощ. В крайна сметка не искам хората да изключват телевизора и да казват, че времето е било загубено. Но в бокса, когато му бях голям фен, това се случваше редовно. Ние няма да направим това, което правят в бокса“, цитираха Уайт от Sports Illustrated.