Президентът на UFC Дейна Уайт разкри разочарованието си от Олександър Усик и Тайсън Фюри за „шокиращото“ забавяне на договорката за при провеждането на битката за обединяването на всички титли в тежка категория. Дуото в тежка категория е в преговори за битка на 29 април, в която ще бъде коронован шампион с четири пояса.

Само миналата седмица платеният блокбъстър изглеждаше неосъществим, докато Циганския цар и Усик се бореха да постигнат финансово споразумение за сблъсък на стадион Уембли. След това обаче Фюри направи шокиращо публично предложение за разделяне на кесията 70:30 в негова полза, което Усик неочаквано прие, въпреки че преди това поиска 50 процента.

Оттогава екипът на Усик предполага, че битката няма да се състои. В петък неговият промоутър Алекс Красюк написа в Туитър: „Много шум за нищо… Надбягване с плъхове и маймунският бизнес.“ А неговият мениджър Егис Климас добави: „Колкото по-дълбоко отидем, толкова по-голям е шансът да извадим щепсела. Съжаляваме за нашите фенове!“

Шефът на UFC Дейна Уайт е голям фен на бокса, но не знаеше, че Фюри - Усик не е финализиран. Уайт каза на пресконференцията след битката на UFC 286: „Планирано е, нали? О, не е ли? Добре дошли в бокса, момчета. Шокиращо ли е? Не. Просто това е боксът, това е начинът, по който този спорт винаги изглежда, големите битки, които трябва да се случат, никога не се случват”.

„И когато го правят, винаги е късно и това са нещата, които ме подлудяваха като фен и това е буквално част от начина, по който проектирах тази компания да не бъде. Опитваме се да правим големите битки, когато е време за тях.”