Шефът на UFC Дейна Уайт смята, че смесените бойни изкуства отдавна трябва да бъдат включени в олимпийската програма. LowKick MMA цитира изявлението на функционера, който мисли че, ММА трябва да измести бокса.

"Вярвам, че ММА вече трябваше да е олимпийски спорт. Вижте, нищо от това не ме засяга. И това е нещо, с което определено няма да се занимавам. Искам да кажа, че не се опитвам да прокарвам този въпрос или нещо подобно. Просто чух една мисъл, с която съм напълно съгласен. Очевидно е, че един от най-големите проблеми на Олимпийските игри е малкият брой гледания. Искате повече гледания? Тогава е време да включите ММА в олимпийската програма."

Интересно е, че бившият претендент за титлата в UFC Каел Сонен категорично не е съгласен с Дейна Уайт.

"Сигурен съм, че повечето фенове биха казали "да". Но замисляли ли сте се вие или те някога какво е олимпийски спорт? Това са куп неща: одобрение от МОК, наличие на ръководен орган, финансиране, зрителска аудитория, провеждане на турнири. И това е само началото. Никой не се замисля за това, нали? Никой не осъзнава, че това не е лесно да се направи. Вижте, за това се говори от много време, но не е направено никакво движение. Ето защо съм против“, обяви Сонен.