Бившият шампион на Bellator и ONE Бен Аскрен беше гост в подкаста на Даниел Кормие в YouTube. Той все още не може да разбере защо шампионът на UFC в тежка категория Джон Джоунс (27-1) има право да избира противниците си и да отказва битки, които имат смисъл.

Накратко, Аскрен не разбира защо Джоунс ще се бие през ноември с 42-годишния си сънародник Стипе Миочич (20-4), който не е стъпвал в октагона от 2021 г. и не е печелил от 2020 г. Докато дивизията има временен шампион, британецът Том Аспинал (15-3).

Аскрен или шеговито, или сериозно предположи, че "Джоунс има някакъв компромат за Уайт. Защо си мисля това? Защото в противен случай Дейна не би се примирил с подобно поведение. В края на краищата какви са основните принципи на UFC? Промоцията е организирана върху всичко, което боксът не можеше да даде на феновете - тук най-добрите се бият с най-добрите. Тук никой не се опитва да подсили рекорда на перспективен боец, като го храни с никому неизвестни имена, докато не получи рекорд 40-0. И само на Джоунс му е позволено да прави това, което иска. Дейн играе заедно с него."

Аскрен е убеден, че няма да има двубой между Джоунс и Аспинал: "Проблемът с решението на Уайт е точно в това. Ще видите, че сега Джоунс ще победи Миочич и ще каже: "Довиждане на всички. Аз съм аут." Никога няма да разберем кой е по-добър - Джоунс или Аспинал."