Чарлз Оливейра се саморазправи с Дарнел Дариуш и го нокаутира още в първи рунд. Двамата премериха сили в подглавната битка на UFC 289, което се проведе в Канада. Дуелът беше важен за лека категория, защото излъчи претендент за титлата. Оливейра е бивш шампион, но въпреки това влезе като лек аутсайдер в двубоя.

Дариуш започна със силен лоу кик, а Оливейра му отговори с хай кик. Двамата скъсиха дистанцията и влязоха в клинч. Оливейра успя да завлече Дариуш на земята, но завърши по гръб. Няколко минути Чарлз прекара по гръб, а Дариуш му вкарваше удари.

Оливейра също вкарваше удари от легнало положение, но беше в губеща позиция. Той обаче успя да се изправи и да поеме инициативата. Последва хай кик от страна на Оливейра, след което прати противника на земята с дясно кроше.

Дариуш го хвана за крака в опит да оцелее, но последва канодада от удари на противника. Реферът видя достатъчно и спря срещата в последната минута на първия рунд. Чарлз печели с нокаут и си заслужи реванш с Ислам Махачев.

С тази победа Оливейра се завръща към успехите. Преди това той загуби със събмишън от Ислам Махачев в края на 2022 година в Абу Даби. Това е и единствената загуба на Оливейра в последните му 13 битки в UFC. Бразилецът вече има 20 победи с нокаут в организацията. Дариуш от своя страна се разделя със серия от 8 поредни победи. Този мач показа, че явно няма да стигне до титлата в лека категория.