Чарлз Оливейра обяви официално, че ще се завърне на ринга на 6 май. Той ще се боие с Бенейл Дариуш на UFC 288. Все още не е уточнено мястото, на което ще се проведе събитието.

Очаква се тази битка да послужи като едно от двете основни събитие в картата, като другото ще е Алдамейн Стърлинг срещу Хенри Сехудо. Стърлиг ще защитава титлата си в категория петел.

„Вече е официално“, написа Оливейра онлайн. „Лекият лъв е гладен и готов за лов“. Последната поява на Оливейра в октагона беше на UFC 280 през октомври. Там той загуби от Ислам Махачев чрез събмишън във втори рунд в битка за вакантната титла на UFC в лека категория.

Тази титла беше вакантна, след като Оливейра не се справи с кантара на UFC 274, когато се опитваше да защити колана си срещу Джъстин Геджи, когото той така или иначе победи. Преди това той защити титлата срещу Дъстин Поарие на UFC 269. Оливейра спечели колана с технически нокаут над Майкъл Чандлър на UFC 262. В момента бразилеца е номер едно в ранглистата в лека категория.

Дариуш тихомълком събра поредица от осем победи в битки, която започна от 2018 г. По време на тази серия той спечели срещу Дрю Добер, Франк Камачо и Дракар Клозе.

Съвсем наскоро, на UFC 280, той победи Матеуш Гамрот с единодушно съдийско решение. Дариуш е поставен на четвърто място в тежка категория, след Джъстин Геджи, Дъстин Поарие и Оливейра.