Кикбокс събитието Savages 2 наближава с пълна сила. На 28 септември Варна ще бъде домакин на зрелищното бойно събитие, което ще предложи на зрителите 10 атрактивни двубои, сред които и турнир с четирима участници. Една от очакваните с интерес срещи е битката между Михаил Главчев и Валкиу Кристинел.

Михаил е син на бившия заместник-председател на Народното събрание, но любовта му към бойните спортове още от преди години го мотивира да постигна успехи на бойния ринг. Главчев започва да се занимава с кикбокс от 1995-та година и става два пъти балкански шампион - на състезания в Югославия и Турция.

Сега българинът е отворен за още по-голямо изпитание в лицето на румънеца Кристинел, който също е шампион на родината си при аматьорите, но също така и европейски шампион за аматьори на WKU до 91 кг. Той също така се състезава професионално и има 2 победи и 2 загуби.

"От самото начало на тази година търсих предизвикателство и бях готов да се впусна в нещо голямо. Подготовката е много трудна, но волята и мотивацията ми помагат да премина през този процес. Очаквам да се получи много хубаво зрелище - не само в моята среща, а въобще за цялата галавечер", заяви Главчев пред MMA.BG.

Битката между Главчев и Кристинел ще бъде в тежката категория, а победителят ще си тръгне с титлата на международната федерация WKU.

Savages Kickboxing 2 ще се проведе на 28-ми септември в Двореца на културата и спорта в гр. Варна. Билетите са вече в продажба и могат да бъдат закупени от epaygo на цена от 15 лв.