Световният шампион по таекуондо Албена Ситнилска е спортист на годината на Благоевград. Тя е избрана на официална церемония, а наградата е връчил кметът на Благоевград Румен Томов, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Албена Ситнилска е състезател от благоевградския клуб "Фолкън", а освен с таекуондо, се занимава активно и с кикбокс, където също постига успехи. На второ място в надпреварата за спортни успехи е позициониран нейният съотборник Никола Николов, а трета е Диана Стоянова от Автомобилен клуб "Диамо".

Тържествената церемония, на която са отличени спортисти, треньори и отбори от Благоевград, се е състояла в зала "Скаптопара". 

Гласуването за "Спортист на годината" се проведе в началото на месец декември и в него участваха спортни журналисти и президенти на клубовете от града. Отличени в "Спортист на годината" са и млади спортни надежди, в категорията "Младежи, юноши и девойки до 18 години". 

Първото място в тази категория е спечелила Калина Захариева от клуба по плуване "GD Sport". Сред отличените има състезатели от повечето спортове, практикувани в Благоевград. Сред тях са боксьори, теакуондисти, атлети. Награди и отличия за успехите през годината са получили и спортисти в неравностойно положение. 

За треньор на годината на Благоевград е отличен Георги Стоянов от Автомобилен клуб "Диамо", а първото място при отборите са грабнали момичетата от футболен клуб "Спортика". 

За цялостен принос в развитието на спорта са отличени Иван Пелтеков, Емануил Богоев и доц. Евгени Кавдански, посочватоще от пресцентъра на община Благоевград./БТА