В най-дългоочакваната кикбокс битка за годината в България Даниел Илиев зарадва "синя" България и нокаутира в края на четвъртия рунд големия си противник Деян Топалски, който пък бе подкрепян от фенове на ЦСКА.  Пред близо хиляда зрители в зала "Универсиада" своеобразното "вечно дерби" на галавечерта Muay Thai Grand Prix приключи със "синя" победа.

Илиан Телкеджиев/Lap.bg
27 снимки

В края на четвърти рунд Даниел Илиев завърши с десен прав в лицето на Топалски, който бе пратен в нокдаун. Реферът започна да отброява и въпреки че Деян остана на крака след отброяването, то той не бе в състояние да продължи и срещата бе прекратена с ТКО. През целия двубой 28-годишният Илиев имаше превъзходство в първи и втори рунд, а третият бе най-равностоен и съответно най-добър за Топалски. В четвъртата част обаче Илиев се хвърли в търсене на нокаут и бе пределно агресивен, стигайки до целта десетина секунди преди края. 

Първи рунд:

Двамата бойци започнаха двубоя предпазливо. И двамата започнаха с лоу-кикове и няколко прави удари с предната ръка. Илиев нанесе първия удар, откривайки а със силен десен прав в челюстта на Топалски, който търсеше силна контра-атака. Илиев опита хай-кикове, но не успя да ги пласира чисто. Топалски бе разклатен от силна боксова комбинация в края на рунда.

Втори рунд:

Илиев отново започна по-агресивно. Боецът на „София Запад“ регистрира десен хайкик и десен прав в целта, но след около 2 минути на рунда и Топалски контрира с ляво кроше. След силна атака Топалски изпадна в нокдаун.

Трети рунд: 

Тази част бе най-равностойна досега, след като бойците се впуснаха в размени, а Топалски много повече ползваше лявата си ръка. Отново Илиев обаче бе по-активен и успешно пласираше своя хай-кик и силните си десни прави.

Четвърти рунд: 

В началото на рунда Илиев разклати Топалски със серия от крошета. Последва силен контриращ прав на Топалски с лявата ръка. Любимецът на „червените“ бе принуден да влезе в "глуха защита" след крошетата на Илиев и реферът сложи край на мача, преди да се стигне до последния пети рунд.