Републиканската шампионка по кикбокс Дилек Серветова от Спортен клуб по кикбокс Ринг получи статуетка за Спортист № 1 за 2019 година на Каварна. На тържествена церемония, която се състоя в заседателната зала на общината, бяха избрани най-добрите спортисти на черноморския град.

Кметът на общината Елена Балтаджиева и нейният екип бяха специални гости на събитието и лично наградиха отличените спортисти на града.

Второто място се присъди на Дона Димитрова - каратека към Клуб по бойни спортове Калиакра. Тя е републикански и национален вицешампион по карате на България за 2019 г. Третото място зае Георги Попов от Спортен клуб по хандбал Калиакра, който е вратар на националния отбор по хандбал за юноши, с които печели бронзов медал на Балканското първенство.

Наградата за треньор за 2019 получи Ердоан Демиров - треньор на Спортен клуб по кикбокс Ринг . За отбор на 2019 година в община Каварна комисията определи Клуб по бойни спортове Калиакра, който е световен и европейски шампион по шотокан карате-до за 2019 г.

Община Каварна по традиция връчи своите специални награди. Тази година те отидоха при Данимир Гецов от Спортен клуб по хандбал Калиакра в категория най-перспективен състезател, Андрей Енев за успешното представяне на престижното колоездачно събитие в Париж в категория Сила на дух и тяло и Николай Рашков също за Сила на дух и тяло, взел участие в три от най-престижните състезания в областта на културизма.