Представителят на BKFC за България Любомир Геджев и организатор на голямата бойна вечер BKFC – бой с голи ръце, беше категоричен, че второто издание ще бъде още по-грандиозно от първото.

Шоуто ще се проведе в „Арена София“ на 22 март, петък. Цялата галавечер ще бъде излъчена на живо по DIEMA SPORT 2, както и в специализирания канал Fight Klub. Събитието е от 20:00 часа.

Имахме по-добро разбиране как да подберем бойците, опитът ни от първото събитие даде своя принос и бяхме по-наясно какъв тип качества да търсим в бойците, за да се получат мачовете. В първото издание имаше интерес от бойци, които са стриктно от ММА, а сега имаме представители на кикбокс и бокс, а това също ще окаже влияние. Подборът на бойци от други държави, решихме да отворим тези държави към BKFC и евентуално да направим събития там“, сподели Геджев.

За шоуто в столицата организаторите обещаха много адреналин и голяма емоция.

Ангел Петков преди BKFC: Хъсът ни за бой идва от нас, все пак сме на Балканите

На първото ни събитие участието на Росен Димитров оказа голямо влияние, докато сега феновете, които идват, ще е заради самото събитие, защото сега имаме много бойци. Нямаме звезда от този калибър, но въпреки това, има голям интерес. От тази гледна точка сме се справили добре от гледна точка на шоу за феновете“, каза още Любо Геджев.

Калоян Колев: Очаквайте голямо зрелище на BKFC

Правилата по време на BKFC ще бъдат следени много строго. Това обяви Любомир Гаджев в навечерието на голямата вечер.

Правилата винаги се представят на бойците, преди срещите също, правят се разяснения. Взехме си поука, този път сме вкарали повече условия в техните договори. Ще се опитаме максимално, преди срещата, всеки един боец да бъде наясно, че този тип поведение няма да бъде толерирано“, категоричен беше Геджев.

Първото издание на BKFC в Европа се проведе през ноември 2023 година. След големия успех, любителите на бойните спортове отново ще могат да се насладят на здрави битки. Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg.