Анди Руис и Дионтей Уайлдър си размениха нови видео нападки, тъй като преговорите между двамата за наредения от WBC елиминатор за определяне на претендент за титлата на Тайсън Фюри продължават вече месеци. Бившият световен шампион на WBC в тежка категория Уайлдър беше вбесен миналия месец от коментарите на бащата и мениджър на Анди Руис – Анди Руис старши. Той обяви, че американеца е направил „нелепо“ предложение на сина му за разделяне на чантата 70:30, но те искат 50:50.

В отговор Бронзовия бомбардировач нарече Руис „дебело дете“ и го обвини, че баща му го възпира от големите пари. Две седмици по-късно Руис се появи в Instagram и каза: „Дионтей, шибаният Уайлдър – ти си ядосан, уау. Човече, защо си ядосан? Само защото баща ми се опитва да се грижи за мен? Защото той иска най-доброто за мен? Опитва се да ми вземе колкото се може повече пари? Хайде човече, няма причина да се ядосваш по дяволите за това. Говорите как съм дебел, имам къси ръце. Това мислят всички, това казват всички, докато не ме срещнат на ринга. Познай какво? Това шибано дебело, закръглено дете е на път да смири шибания ти задник“.

Само час по-късно Уайлдър отговори в Instagram: „Голямо момче, виж Анди, не е нужно да се въртим напред-назад с всички тези думи, братле. Знам каква е сделката и каква е истината, а вие също знаете каква е сделката и каква е реалността. Единствените ядосани хора сте вие. Не аз ви се обадих, вие се обадите на нас. Не ви тормозех за битката, вие ни тормозехте за битката. Ние нямахме отчаяна нужда от битка, вие момчета имахте отчаяна нужда от битка“.

„Казах: „Хей, страхотно, нека го направим, ще се свържем с вас. Свързахме се с вас, момчета, с моя екип, с вашия екип и сега, когато е време да съберем всичко заедно, кой се държи като уплашен? Не съм аз. Тъй като това, за което говорите, е неразумно, нека си признаем. Така че, когато ми говориш сериозно. Дотогава, продължавай да правиш това, което правиш, брато, имаш много килограми за сваляне. Ако искаш да видиш какво е усещането при нокаут, да ти пръснат мозъка, звънни ми, братле, не съм далеч.“