Шампионът на WBO в супер лека категория Джош Тейлър ще защитава титлата си срещу бившия безспорен шампион Теофимо Лопес тази вечер. Тейлър е готов да се качи на ринга за първи път след противоречивата победа срещу сънародника си британец Джак Катъръл през февруари миналата година.

Двойката трябваше да има реванш, като Тейлър освободи три от четирите си пояса, за да се опита да го направи, преди да бъде принуден да се оттегли поради контузия. След това в донякъде изненадващ ход, непобеденият 32-годишен боец се съгласи да защити единствения си пояс, титлата на WBO в супер лека категория, срещу дългогодишния съперник Лопес.

Американецът е бивш безспорен шампион в лека категория, побеждавайки Ричард Комни и Василий Ломаченко, за да вземе титлите през 2019 и 2020 г.

Въпреки това, той ги загуби срещу Джордж Камбосос Младши година по-късно и сега излиза, за да си върне колана. Мачът е основния в галавечерта, която ще се проведе в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк. Основният бой се очаква да започне около 6,30 сутринта в неделя българско време.