Бившият шампион на IBF, WBO и WBA в лека категория Теофилмо Лопес победи с технически нокаут Педро Кампа в седмия рунд на основния бой в Лас Вегас тази нощ. Лопес взе вакантните пояси Internetional на WBO и на NABF с победата.

Още в първия рунд американеца, известен с прякора Превземането, тръгна мощно вкарвайки серия от удари и печелейки частта. Във втори рунд Кампа отвърна, но не бе достатъчно, за да спечели рунда. В четвъртия рунд Лопес вкара серия от удари в самия край на частта и я спечели. Чак в петия рунд Кампа изглеждаше като този, който надделя над съперника. В шестия рунд окото на мексиканеца започна да отича. В средата на частта предпазната гума в устата на Лопес изхвърча и рефера трябваше да я вдигне измие и да я върне на боксьора.

Решаващият момент дойде в седмия от общо 10 рунда. Ляво кроше на Лопес отиде точно в брадичката на Кампа и го прати по задни части на земята. Реферът Уийкс брои до 8 преди мексиканецът да се изправи. Последваха още три мощни удара на Лопес в носа на съперника и съдията сложи край на боя.

Това бе първи бой за Лопес от почти 9 месеца, а той загуби последната си среща.