Джош Тейлър потвърди, че ще се изправи срещу Теофимо Лопес в Ню Йорк на 10 юни в първата си битка след противоречивата победа над Джак Катерал миналата година. Бившият безспорен шампион се вкопчи в коланите си, след като беше изпуснат от Катерал в боя, с който се завърна на ринга през февруари 2022, но не успя да задържи всички и му остана само един от тях докато бе извън ринга оттогава.

И сега Тейлър ще се завърне в Америка за първи път след безспорната си победа за титлата, за да се изправи срещу бившия обединен шампион в лека категория Теофимо Лопес. Двойката ще се срещне на 10 юни в Медисън Скуеър Гардън за колана на WBO в супер лека категория на шотландеца.

Срещата ще бъде първата за Тейлър в емблематичната Медисън Скуеър Гардън в  Ню Йорк, след като преди това се биеше в Barclays Center в Бруклин, както и MGM Grand в Лас Вегас.

„Огънят явно гори“, обяви Тейлър. „Наистина съм развълнуван да бъда тук и да се боксирам в Меката на бокса. Медисън Скуеър Гардън е мястото, където всички гиганти и всички легенди на спорта са се боксирали в миналото. Надявам се, че мога да направя тази битка и да стана легенда, настояща легенда."