Американецът Теофимо Лопес (21-1, 13 нокаута), бивш абсолютен шампион в лека категория и настоящ шампион на WBO в супер лека категория, изглежда се е прицелил в битка с бившия шампион в супер лека и полусредна категория Терънс Крофърд (41-0, 31 нокаута), който сега се състезава в средна категория.

Лопес искаше да се бие с Крофърд в полусредна категория. Той вярва, че ако победиш непобеден преди това бивш абсолютен шампион, веднага ставаш абсолютен (независимо от наличието или отсъствието на поясите, за които става въпрос). Теофимо явно не се спрян от факта, че Терънс вече се състезава две дивизии по-високо.

Лопес и Крофърд присъстваха на UFC 306 в събота в Лас Вегас (САЩ). Двамата дори успяха да се сдърпат малко. Терънс протягаше ръце към Теофимо, а последният агресивно "контраатакуваше".

Крофърд вече реагира на този малък конфликт, като изпрати съобщение за Лопес. В него се казва, че "ако се биехме с теб тук и сега на улицата, щях да ти счупя ш…ния врат. Знаеш го. Аз го знам. Целият свят го знае."