Карл Фроч остави шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри извън списъка си с най-добрите боксьори в момента. Циганския цар е една от най-големите и успешни звезди в спорта, който спечели всяка титла в тежка категория по време на кариерата си. Фюри, чиято автобиография включва огромна победа над Владимир Кличко и последователни победи с нокаут над Дионтей Уайлдър, се смята от мнозина за един от най-добрите активни боксьори.

Въпреки това, суперзвездата в тежка категория не успя да влезе в списъка от шест боксьори, който Фроч наскоро разкри пред OLBG. Британската боксова легенда вярва, че предполагаемият следващ опонент на Фюри - Олександър Усик, е най-добрият боксьор на планетата, след като го видя да печели всички колани в полутежка категория, преди да се изкачи в една дивизия и да победи Антъни Джошуа два пъти.

Усик, който в момента държи три от четирите големи титли в тежка категория, се очакваше да се бие с Фюри през април, но преговорите се провалиха и екипът на украинеца обвини англичанина в „неуважителни искания“.

Въпреки прекъсването на преговорите, Фюри все пак може да се бие с Усик през 2023 г., тъй като мега-събитието в тежка категория, включващо безспорния сблъсък и Джошуа срещу Уайлдър, се очаква да се състои през декември.

Бившият безспорен шампион в категория петел Наоя Инуе е втори в списъка на Фроч и ще има шанса да подобри позицията си в двубой за два пояса в категория супер петел със Стефен Фултън на 25 юли.

Терънс Крофърд и Ерол Спенс заемат следващите две места. Човекът нокаут в лека тежка категория Артур Бетербиев е петият най-добър боец в бокса в момента, според Фроч, който е голям фен на шампиона с три пояса.

Джервонта Дейвис завършва списъка с шестима играчи след бруталната си победа с нокаут в тялото над дългогодишния съперник Райън Гарсия в онова, което може би беше най-голямата битка за 2023 г. досега.

Танка вече може да очаква потенциален сблъсък с Девин Хейни или Васил Ломаченко, които ще се бият за всички колани в лека категория в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас в събота вечер.