Джервонта Дейвис не се е бил три пъти в една календарна година от 2019 г. насам. Но докато графикът му често го ограничава само до една или две изяви, 2023 г. може да е различна история. До тук Танка вече се би два пъти и всичко мина гладко за 28-годишния шампион. Хектор Луис Гарсия разбра, че силата, за която всички говорят, е наистина толкова голяма и загуби с нокаут в деветия рунд.

Райън Гарсия се включи скоро след това. След дълги закачки между двамата извън ринга, те се срещнаха между въжетата. Раздразнен от безспирните му глупости, Дейвис (29-0, 27 КО) помоли Райън да си сложи парите. След като двамата се сблъскаха на 22 април, Дейвис наказа своя съперник, отбелязвайки два нокдауна, преди да прекрати шоуто с нокаут в седми рунд.

След като остават няколко месеца до края на годината, Дейвис има възможност да направи още една битка. Има много съперници в лека категория, които биха се радвали да се изправят срещу Танка. Но според Калвин Форд, треньорът на Дейвис, едно познато име е изплувало на върха на списъка.

„Моето мнение е, Питбула“, каза Форд пред BoxingScene.com по време на скорошно интервю, когато го попитаха кой е фаворитът. Айзък Крус, известен още като Питбула, даде всичко от себе си срещу Дейвис преди почти две години. Със сравнително кратко предизвестие през декември 2021 г., Крус получи шанса да нанесе първото поражение на Дейви. Тези, които гледаха, очакваха Дейвис в крайна сметка да намери удара за нокаут. Това обаче така и не се случи, тъй като той беше принуден да се задоволи с победа по точки.

Срещата с Крус може да бъде голям бизнес за отбора на Дейвис, но това не означава, че той е предпочитанието на Форд. Хора като Девин Хейни и Шакур Стивънсън бяха по-желани варианти от публиката. Те обаче няма да са противници сега. Не защото няма интерес, а най-вече защото и Стивънсън, и Хейни изглежда имат други планове.