Световният шампион в две категории, Шакур Стивънсън, разкри човека, с когото очаква да се бие за овакантената титла на WBC до 135 паунда (лека категория), след като Франк Мартин се оттегли от преговорите – и той вярва, че този опонент ще се окаже по-сериозен тест от „Призрака“  - Едвин де лос Сантос.

След като Девин Хейни се изкачи до супер-лека категория и освободи короната си на WBC, на Стивънсън, който е претендент номер едно, му се отвори шанс за колана. Първо, изглеждаше предопределено той да се изправи срещу бившата суперзвезда Василий Ломаченко в изключително техничен мач, но вместо това украинецът избра известно време извън ринга.

Тогава Франк Мартин спечели уважението на бойните фенове, за да се изправи срещу сребърния медалист от Олимпиадата в Рио през 2016, с главен изпълнителен директор на Top Rank, Боб Аръм, който определи дата 16 ноември за сблъсък в Лас Вегас. След това обаче Мартин отпадна от двубоя – който според съобщенията беше договорен и близо до подписване – отново оставяйки Стивънсън без опонент.

„Този боец има повече сърце от останалите и, честно казано, аз вярвам, че той е по-добър боец от кучката, която се отказа и се оттегли. Но вижте, притискате ме, аз ще отговоря на телефонното обаждане, не се отказвам, нека да се захванем с работата @Edwin De Los Santos.“

Очаква се датата на двубоя да остане същата, тъй като Стивънсън си поставя за цел да стане световен шампион в три категории и да поеме леката дивизия след два месеца.