Василий Ломаченко излезе с официално изявление дни след скандалната загуба с единодушно решение срещу Девин Хейни в битката за безспорната титла в лека категория. След поражението мнозина специалисти, боксьори и фенове останаха изумени, че победата бе присъдена толкова леко на американеца.

Елитният украинец – който беше един от най-успешните аматьори, които спортът някога е виждал – се бори добре срещу шампиона, като дори го победи в последните рундове. След дванадесет рунда, които показаха прекрасен бокс, техника и напрежение, съдиите счетоха усилията на Ломаченко за недостатъчни и присъдиха с единодушно решение на победата на Хейни.

„Получих много съобщения от фенове по целия свят. Много, много е хубаво и много се радвам да прочета вашите много топли думи. Просто исках да кажа голямо благодаря за вашата подкрепа, за хората, които дойдоха в събота вечер и видяха какво се случи”, обяви Ломаченко.

Той не е крил, че да стане безспорен шампион в лека категория е негова цел в кариерата и изглежда, че към момента това все още остава целта му.

"Каквото, такова. Животът не свършва. Нашата цел е може да бъде постигната в бъдеще. Бог да благослови всички хора по света.”