Боксьорът Райън Гарсия е бил арестуван по обвинение във вандализъм в Бевърли Хилс в събота, след като хотел обвинил Гарсия в повреждане на имущество, съобщиха от полицейското управление в Бевърли Хилс в неделя. Според лейтенант Андрю Майерс от BHPD полицията се е отзовала на сигнал за "лице в нетрезво състояние" в хотел Waldorf Astoria в Бевърли Хилс около 17:15 ч.

"По време на разследването нетрезвото лице беше идентифицирано като Райън Гарсия", се казва в изявление на Майерс. "След получаване на показания от ръководството на хотела беше установено, че г-н Гарсия е регистриран гост на хотела и е нанесъл щети на стая за гости и на коридора на хотела."

Според полицията след ареста пожарната служба на Бевърли Хилс е транспортирала Гарсия до местна болница за оказване на медицинска помощ. Адвокатът на Гарсия, Дарин Чавес, заяви пред ESPN, че 25-годишният боксьор може да бъде обвинен и в публично опиянение.

В изявление за ESPN Чавес заяви, че арестът е дошъл в "изключително труден момент за Райън, тъй като той се бори с опустошителни новини относно здравето на майка си". През годините Райън открито е разказвал за борбата си с психичното здраве и в момента той се справя с огромно емоционално бреме", казва Чавес в изявлението си за ESPN. "Подкрепата и разбирането от страна на феновете и обществеността са от решаващо значение, докато той се справя с тези лични предизвикателства“.

Гарсия шокира боксовия свят през април, като победи шампиона на WBC в свръхлека категория Девин Хейни, но зашеметяващата му победа бе е помрачена от новината, че ден преди двубоя е дал положителна проба за веществото остарин, което подобрява представянето, според писмо от Доброволната антидопингова асоциация. Новината за положителната проба беше споделена първо от журналиста Дан Рафаел, който съобщи също, че пробата на Гарсия преди двубоя е била положителна за 19-норандростерон.

В месеците, предшестващи двубоя срещу Хейни, Гарсия заяви, че е бил отвлечен от илюминати, обвини Логан Пол, че се покланя на Сатаната, хвърли обвинения за бащата на Хейни, заяви, че е подложен на духовна атака, каза, че има доказателства за съществуването на извънземни и нарече Елон Мъск Антихрист, наред с няколко други засягащи твърдения и обвинения онлайн и в подкаст изяви.

Гарсия също така обяви раждането на второто си дете и развода със съпругата си в един и същи ден през януари. През март Гарсия обвини Хейни, че използва забранени вещества, заяви, че ще отхапе ушите на Хейни, а по-късно написа в Туитър: "Намерението ми е да убия Дявола Хейни".