Потенциалният следващ съперник на Антъни Джошуа може да не е някой измежду шампионите Дионтей Уайлдър или Джоузеф Паркър, което означава, че битка за обедняване на титлите може и да няма. Това без съмнение ще разочарова феновете на британеца.

В момента текат преговори между Джошуа и шампиона на WBA Джоузеф Паркър за потенциален дуел през март. Но там не се постига напредък, тъй като от екипа на Паркър отказват да отстъпят от крайната им оферта, която е за разделение на приходите 65/35 в полза на британеца.

Въпреки че боят с Карлос Такам се оказа доста вълнуваща, феновете на Джошуа не биха приели нов мач с толкова нискокласиран боксьор. 2017-а година беше страхотна за бокса като цяло, което вдигна очакванията на феновете и те сега искат да гледат само двубой между най-добрите боксьори във всяка категория. Точно както от ММА организацията Ultimate Fighting Championship (UFC) принуждават големите си звезди да се изправят една срещу друга всяка година.

Уайлдър постави условие за бой с Джошуа

Въпреки това, говорейки за Sky Sports, промоутърът на Джошуа - Еди Хърн заяви, че задължителна защита на титлата на WBA може да се разглежда като евентуална следваща битка за британеца.

Зауерланд: Пулев все още е в топ 3, мачът с Джошуа не е забравен

"Ще се бием с този, който WBA направят задължителен претендент. Ще има ли изключение, ако се стигне до двубой за обединение на титлите? Да, това е отговорът. Луис Ортиз беше задължителен претендент, но засега той е извън играта. Мануел Чар спечели редовната титла, но те (WBA) не гледат на него като на задължителен претендент", заяви Хърн.

Това означава, че задължителен претендент на WBA може да стане Александър Поветкин. Забраната на руснака наскоро изтече и сега той ще се завърне на ринга за сблъсъка с Кристиан Хамер на 15 декември. Ако спечели, на теория той ще стане задължителен претендент на WBA.

Такова стечение на обстоятелствата най-вероятно няма да се приеме добре от феновете на Джошуа, които се интересуват единствено от това да видят битка за обединяване на титлите през 2018-та. Единствено изключение може да направи мач с Тайсън Фюри.