Дългоочакваната и широко коментирана битка за обединяване на три от най-престижните титли в тежка категория между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър е много близо до своя край, това заяви главния треньор на новозеландеца Кевин Бари.

Двете страни преговарят в продължение на няколко седмици за битка през първото тримесечие на 2018-та година, като се обсъждат дати за март и април.

"Много сме близо до постигане на споразумение и, както казах, трябваше да направим няколко компромиса, защото наистина искаме тази битка. Искаме Джоузеф да бъде в оптимална кондиция, за да влезе в най-тежкият си тренировъчен лагер. Надяваме се, че през следващата седмица ще можем да кажем, че битката е официално уговорена. Едно нещо, което мога да кажа със сигурност, е фактът, че британците искат тази битка. Те искат Джоузеф Паркър. Те предпочитат Паркър пред Джоуша и това ни помага при преговорите и ни дава допълнителна сила", заяви Бари.

Шампионът на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа за последно бе видян в действие срещу Карлос Такам, когато направи задължителната си защита през октомври, удължавайки непобедената си серия на 20 победи - всички с нокаут.

Шампионът на WBO Паркър пък е притежател на професионален рекорд от 24-0, 18 победи с нокаут. В последната си битка той също направи задължителна защита на титлата си срещу Хюи Фюри в Манчестър, Англия през септември, спечелвайки чрез спорно съдийско решение.