Джервонта Дейвис нанесе страхотен удар в тялото на Райън Гарсия, за да го спре в седмия рунд и да приключи с победа един от най-дългочаканите боксови сблъсъци на ринга в последните години. Дейвис вече е с баланс 29-0 (27 с нокаут), като това бе първо поражение на Гарсия от 23 срещи (19 с нокаут).

Дейвис бе свалил на земята съперника с ляв удар във втория рунд и прекара по-голямата част от остатъка от боя, работейки върху изморяване на опонента с удари в областта на тялото.

„Не смятах, че този удар в тялото ще приключи мача, но видях изражението на лицето му. Това със сигурност бе добър удар. Мислех, че ще се изправя, но обичам да играя психоигри, така че когато той ме гледаше, аз му отвръщах с поглед, който казваше „Ставай!“. Той просто разклати главата си в знак на неодобрение и каза „Не“, сподели Джервонта след срещата.

Гарсия успя да нанесе два остри десни удара в лицето на Дейвис в шести рунд, но „Танкът“ реагира моментално в седмия с ляв удар, който първоначално изглеждаше, че не е наранил Гарсия. 24-годишният боксьор бе принуден да падне на коляно, което предизвика съдията Томас Тейлър да сложи край на мача.

БТА / BTA
25 снимки

„Той ме нацели с добър удар и просто не успях да се възстановя. Хвана ме с добър удар в тялото. Не можех да дишам. Щях да се изправя, но просто не съумях“, каза американецът.

В зала „Т-Мобайл Арена“ в Парадайс, Невада присъстваха редица боксови величия и бивши шампиони, сред които Майк Тайсън, Шугър Рей Леонард и Мани Пакиао.

Победата на Дейвис може да доведе до сблъсък с друг непобеден боксьор - Девин Хейни, който е носител на всички четири пояса в лека категория и ще защитава коланите си срещу бившия шампион Васил Ломаченко през май.