Жалбата и искането на Франк Уорън за преиграване на битката между Даниел Дюбоа и Олександър Усик е отхвърлена. 26-годишният британец удари шампиона в тежка категория Усик в петия рунд в Полша на 26 август, но съдията обяви удара за под пояса.След това 36-годишният украинец нокаутира Дюбоа в деветия рунд, за да запази обединените си титли в тежка категория. WBA заяви, че няма достатъчно доказателства за промяна на резултата.

Организацията добави, че е изпратила случая на Международния комитет, който не е намерил "ясни и убедителни доказателства, че първоначалното решение, взето от пуерториканския официален представител Луис Пабон относно удара на Дюбоа към Усик, е било погрешно". WBA разгледа документите, представени от Queensberry Promotions на Уорън, повторенията и правилата, преди да реши, че обжалването няма да продължи.

Световният шампион Усик получи почти четири минути време за възстановяване от Пабон, тъй като повторението на трите големи екрана на открития стадион във Вроцлав показа, че удара на Дюбоа се приземява в областта на корема на Усик. Дюбоа се измори, докато Усик свали претендента в осмия рунд, а после го нокаутира в деветия. Непосредствено след двубоя Дюбоа, който беше задължителен претендент на WBA, заяви, че се чувства "излъган" от победата.

Лондончанинът не присъства на пресконференцията след двубоя, тъй като Уорън от Queensberry Promotions и треньорът Дон Чарлз разкритикуваха решението, а Усик и екипът му настояха, че решението за нисък удар е било правилно. Ударът също раздели мненията в боксовия свят. Бившият световен шампион Карл Фрамптън, който говореше в телевизионния коментар, заяви, че ударът е бил законен, докато няколко боксьори, включително бившият съперник на Усик Тони Белю, смятаха, че това е бил слаб удар. Оттогава Усик се съгласи на исторически безспорен двубой в тежка категория срещу Тайсън Фюри в Рияд, Саудитска Арабия, който може да се състои още през декември.